Podczas ostatnich zajęć praktycznych w pracowni prowadzenia usług gastronomicznych uczniowie klasy IV TŻiUG zapoznali się z akcesoriami
i sprzętem barmańskim oraz metodami sporządzania napojów mieszanych bezalkoholowych oraz wykonali pyszne smoothie z ananasem, limonką i awokado.


„Powiedział Bartek, że dziś tłusty czwartek”. Co prawda do czwartku jeszcze trochę czasu, ale u nas już zapachniało tradycyjnymi potrawami, przyrządzanymi na Tłusty Czwartek. Dlaczego też, na dzisiejszych zajęciach uczniowie klasy II TŻiUG przygotowali pyszne pączki i faworki.

Z okazji zbliżających się Walentynek, uczniowie klasy II TŻ i UG przygotowali walentynkowe babeczki cytrynowe. Jak widać włożyli w to całe swoje serca.


Stroiki świąteczne wykonane na zajęciach praktycznych przez uczniów klasy IV TŻiUG. Klasyczne dekoracje na Boże Narodzenie, które często goszczą w naszych domach. Każdy z nich zawiera odrobinę świątecznej magii, tak aby stworzyły nastrój w naszej szkole.


Korzenne zapachy z wypiekanych pierniczków unoszące się na korytarzach szkoły ponownie wprowadziły nas w świąteczny nastrój.
To uczniowie klasy I i II technikum żywienia i usług gastronomicznych tworzą tą atmosferę podczas pieczenia i dekorowania pierników świątecznych. Takie ładne, że aż szkoda je zjeść.


W dniu dzisiejszym na zajęciach praktycznych uczennice klasy IITŻiUG, przygotowały wyśmienitą potrawę: kotlety rybne z frytkami i surówką
z kiszonej kapusty. Zapachniało świętami. Polecamy


Dzisiaj w czasie zajęć praktycznych uczniowie kl. IV TŻiUG upiekli przepyszne, korzenne pierniczki na miodzie gryczanym, które samodzielnie udekorowali motywami świątecznymi, a cudowny, piernikowy zapach towarzyszył nam cały dzień.


Dzisiaj na zajęciach praktycznych uczniowie z kl. IV Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych wykonali koktajle bezalkoholowe oraz smoothie bananowo -ananasowe z napojem kokosowym.




W naszej szkole już od kilku dni pachnie cudownie Świętami Bożego Narodzenia. Dzieje się tak za sprawą pięknych i smacznych pierników sporządzanych na zajęciach praktycznych przez uczniów klas I, II i III Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych. Pierniki to jeden z najdawniejszych wyrobów cukierniczych o aromatycznym i korzennym zapachu


Dnia 30.10.2023 uczniowie kl. I TŻiUG na zajęciach praktycznych sporządzili pyszne potrawy, napoje i desery dyniowe. Były to: zupa krem z dyni, muffinki dyniowe, kawa latte z syropem dyniowo-korzennym oraz ciasto dyniowe.



Podczas zajęć praktycznych klasa 2 TŻ ćwiczyła umiejętności carvingu. Każdy uczeń wykonał rzeźbę z dyni lub arbuza według własnego projektu. Wszystkie prace były piękne.




