Wycieczka do Kadzidłowa

Uczniowie Technikum Rolniczego brali udział w wycieczce dydaktycznej do Kadzidłowa k. Mikołajek, gdzie znajduje się Ośrodek Hodowli Zwierząt Dzikich. Uczniowie mieli okazję zobaczyć dzikie zwierzęta w warunkach naturalnych, trudne do zaobserwowania w naszym środowisku.

71239576_2669176869782832_1712674735344582656_n 71258122_2669180689782450_44369172536229888_n 71259051_2669173919783127_6019057405877288960_n 71287354_2669178713115981_7455573316116414464_n 71306625_2669172549783264_8796823402871521280_n 71381587_2669170066450179_6026436851181551616_n 71474405_2669175206449665_2288450792551612416_n 71491974_2669177339782785_9016754779585511424_n 71500913_2669169306450255_1179983595322736640_n 71645442_2669168516450334_1870571623069777920_n 71659604_2669179436449242_5190039197745938432_n 71692137_2669178016449384_3401406174770233344_n 71782234_2669174306449755_6416689700093820928_n 72192148_2669170573116795_7912366388243595264_n 72247163_2669169643116888_7756364929715666944_n 72401120_2669174826449703_3039379717783289856_n 72573011_2669172106449975_8847434369774649344_n

Wycieczka do Sierpca

Uczniowie klasy IV Technikum Rolniczego uczestniczyli w wycieczce do Skansenu Ziemi Mazowieckiej w Sierpcu. Zapoznali się tam z tradycyjnymi technologiami produkcji w rolnictwie oraz historią wsi mazowieckiej.

70737247_2663270667040119_355062798876672000_n 71114171_2663271520373367_2253255738879115264_n 71321376_2663275243706328_5801095121344659456_n 71497331_2663267930373726_8229340871678492672_n 71520465_2663276290372890_7431741118116528128_n 71755498_2663268777040308_7141597819365752832_n 71757695_2663276987039487_7651711995644739584_n 72072790_2663275737039612_8423264005212078080_n

Spotkanie z rodzicami

A oto krótka fotorelacja ze spotkania z rodzicami. Spotkanie było owocne. Przeprowadzono szkolenie rodziców na temat bezpieczeństwa w szkole. Zaprezentowano organizację pomocy psychologiczno-pedagogicznej w tym roku szkolnym oraz wybraną przez rodziców ofertę ubezpieczenia uczniów.
71478785_2663246413709211_7664762167874289664_n 71514387_2663246713709181_5625584821846671360_n 71583372_2663245650375954_7241265520471703552_n 71640306_2663248327042353_396102053203542016_n 71698293_2663246060375913_2543928723061604352_n

Narodowe Czytanie

Dnia 6 września 2019 roku w Zespole Szkół w Dobrzyniu nad Wisłą odbyło się Narodowe Czytanie. Patronat nad tą akcją obejmuje od ośmiu lat Para Prezydencka. W związku z powyższym  Prezydent Andrzej Duda wraz z Małżonką zaproponowali osiem tekstów. Są to:

  1. „Dobra pani” – Elizy Orzeszkowej
  2. „Dym” – Marii Konopnickiej
  3. „Katarynka” – Bolesława Prusa
  4. „Mój ojciec wstępuje do strażaków” (ze zbioru: „Sanatorium pod Klepsydrą”) – Bruno Schulza
  5. „Orka” – Władysława Stanisława Reymonta
  6. „Rozdzióbią nas kruki, wrony…” – Stefana Żeromskiego
  7. „Sachem” – Henryka Sienkiewicza
  8. „Sawa” ( z cyklu: „Pamiątki Soplicy”) – Henryka Rzewuskiego.

Wybrani uczniowie naszej szkoły, pod czujnym okiem  polonistek, zaprezentowali całej braci uczniowskiej fragmenty każdej z  podanych lektur. Mamy nadzieję, że zachęciliśmy Wszystkich do sięgnięcia po przynajmniej jedną z tych pozycji i zapoznania się z nią w całości.

DSC02826 DSC02828 DSC02833 DSC02836 DSC02836

Wykaz podręczników po gimnazjum w roku szkolnym 2019/2020

Uwaga:

Używane podręczniki w klasach po gimnazjum będzie można kupić podczas kiermaszu książek, który odbędzie się we wrześniu w szkole.

Zespół Szkół im. Związku Młodzieży Wiejskiej w Dobrzyniu nad Wisłą,     ul. Szkolna 5,  87-610 Dobrzyń nad Wisłą

 

 

 

Szkolny wykaz podręczników

po gimnazjum

 

 

Rok szkolny 2019/2020

 

 

 

 

 

Czerwiec 2019

 

 

 

 

 

 

 

  klasa I po gimnazjum                             TECHNIKUM ŻYWIENIA I USŁUG GASTRONOMICZNYCH

343404                                                                               2019/2020

 

Obowiązkowe zajęcia

edukacyjne

Tytuł, autor Wydawnictwo
Język polski   „Przeszłość to dziś” klasa I cz.I/ do nowej podst. progr. /. zakres podstawowy, K. Mrocewicz STENTOR
Język angielski

 

Matura Focus 2 , Sue Kay,  Jones Vaughan,  Brayshaw Daniel PEARSON
Język niemiecki „Infos 1” Cezary Senysko, Brigit Sekulski, Nina Drabich, Tomasz Gajownik; podręcznik z ćwiczeniami

 

PEARSON
Wiedza o kulturze „Spotkania z kulturą” Monika Bokiniec, Barbara Forysiewicz

 

Nowa Era
Historia  „Poznać przeszłość. Wiek XX”    Zakres podstawowy, S. Roszak, J. Kłaczkow

 

Nowa Era
Wiedza o społeczeństwie „W centrum uwagi” – zakres podstawowy, Arkadiusz Janicki Nowa Era
Geografia „Oblicza geografii”- zakres podstawowy, R. Uliszak, K.Wedermann Nowa Era
Podstawy przedsiębiorczości Podstawy przedsiębiorczości seria „Odkrywamy na nowo”, J. Korba, Z. Smutek OPERON
Fizyka ”Odkryć fizykę” zakres podstawowy, M. Braun, W. Śliwa

 

Nowa Era
Chemia „To jest chemia”- zakres podstawowy, R. Hassa, A. Mrzigod, J. Mrzigod

 

Nowa Era
Biologia Biologia 2012, „Odkrywamy  na nowo”; zakres podstawowy, B. Jakubiak, R. Szymańska

 

OPERON
Matematyka Matematyka 1. Podręcznik dla szkół ponadgimnazjalnych. Zakres podstawowy i rozszerzony. Wojciech Babiański, Lech Chańko ,  Dorota Pączek Nowa Era
Informatyka  „Informatyka ” poziom podstawowy – G.Kobe

 

MIGRA
Edukacja dla bezpieczeństwa  „Żyję i działam bezpiecznie” podręcznik + ćwiczenia, Jarosław Słoma  Nowa Era
Wyposażenie i zasady bezpieczeństwa w gastronomii „Wyposażenie i zasady bezpieczeństwa w gastronomii ” T 1, A. Kasperek, M. Kondratowicz WSiP
Towaroznawstwo „Sporządzanie potraw i napojów. Towaroznawstwo                    i przechowywanie żywności”. Anna Kmiołek

 

WsiP
Technologia gastronomiczna „Technologia gastronomiczna”. Sporządzanie i ekspedycja potraw  i napojów.  Cz. 1 ,Anna Kmiołek

 

WsiP
Wychowanie do życia        w rodzinie  „Wędrując ku dorosłości” podręcznik i ćwiczenia, T.Król, M.Ryś RUBIKON
Religia „Świadczę o Jezusie w Kościele” W. Galant, R.Strus Gaudium

 

 

                                                                        klasa II

TECHNIKUM ŻYWIENIA I USŁUG GASTRONOMICZNYCH 2019/2020

 

Obowiązkowe zajęcia edukacyjne Tytuł, autor Wydawnictwo
Język polski  „Przeszłość to dziś”kl.I, cz.II

Zakres podstawowy,  do nowej podst. Progr. A. Nawarecki,       D. Siwicka

STENTOR
Język angielski

 

Matura Focus 2,  D.Brayshaw,                                                            ( kontynuacja w I sem.)

 

PEARSON
Język niemiecki „Infos 1, Infos 2” Cezary Senysko, Brigit Sekulski, Nina Drabich, Tomasz Gajownik; podręcznik z ćwiczeniami.

 

PEARSON
Matematyka Matematyka 2- zakres rozszerzony- Wojciech Babiański, Lech Chańko, Joanna Czarnowska, Grzegorz Janocha

 

Nowa Era
Historia                      i społeczeństwo Ojczysty Panteon i ojczyste spory, cz, 1 i 2 „Europa i świat” Marcin Markowicz, Olga Pytlińska, Agata Wyroda. WsiP
Geografia „Oblicza geografii „ -zakres podstawowy, R.Uliszak, K.Wiedermann Nowa Era
Chemia  zakres rozsz. To jest chemia 1. Chemia ogólna i nieorganiczna. Podręcznik dla liceum i technikum-  zakres rozszerzony

M. Litwin, Sz.Styka-Wlazło, J. Szymańska.

Nowa Era
Język angielski zawodowy „Cooking” Career Paths( kl I, II, III)  Virginia Evans, Jenny Dodey, Ryan Hayley.  Express Publishing
Zasady żywienia „Zasady żywienia”. Dorota Czerwińska, cz.I.

 

REA
Technologia gastronomiczna „Technologia gastronomiczna”. Sporządzanie i ekspedycja potraw  i napojów  cz.I(kontynuacja z kl. I)  i cz. II.   Anna Kmiołek WSiP
Towaroznawstwo

 

„Sporządzanie potraw i napojów. Towaroznawstwo                       i przechowywanie żywności”. Anna Kmiołek, (kontynuacja podręcznika z klasy I ) WsiP
Wyposażenie             i zasady bezpieczeństwa       w gastronomi i    „Wyposażenie i zasady bezpieczeństwa w gastronomii” T.1  (kontynuacja podręcznika z klasy I )A. Kasperek, M. Kondratowicz

 

WsiP
Działalność gospodarcza w gastronomii „ Działalność gospodarcza w gastronomii”,  H. Górska-Warsiewicz, B. Sawicka, T. Mikulska.

 

WsiP/REA
Religia „Swiadczę o Jezusie w świecie” W. Galant, R. Strus Gaudium, Lublin 2013

 

 

 

 

 klasa III

Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych 2019/2020

 

Obowiązkowe zajęcia

edukacyjne

Tytuł, autor Wydawnictwo
Język polski  „Przeszłość to dziś” ,  cz.I

Zakres podstawowy do nowej podstawy programowej,      E. Paczoska

 

STENTOR
Język angielski

Zakres roz.

 

Matura Focus 3,  Kay Sue,V.  Jone, Brayshaw Daniel PEARSON
Język niemiecki „Infos 2A”

B.Sekulski, N.Drabich, T.Gajownik

PEARSON
Historia                             i społeczeństwo Ojczysty Panteon, ojczyste spory ,”Europa i  świat”, Rządzący i rządzeni” , M. Markowicz, Olga Pytlińska ,A.Wyroda  cz.2 . WsiP
Matematyka Podręcznik do matematyki dla szkół ponadgimnazjalnych, kształcenie ogólne w zakresie  podstawowym”, cz. II , „Prosto do matury”  M. Antek, K.Belka, P. Grabowski.

 

Nowa Era
Geografia „Oblicza geografii”-zakres podstawowy, R.Uliszak, K.Wiedermann Nowa Era
Chemia roz. To jest chemia 1. Chemia ogólna i nieorganiczna. Podręcznik dla liceum i technikum-  zakres rozszerzony

M. Litwin, Sz.Styka-Wlazło, J. Szymańska, kontynuacja podręcznika z kl. II.

 

Nowa Era
Działalność gospodarcza w gastronomii „ Działalność gospodarcza w gastronomii”, H. Górska-Warsewicz, B. Sawicka, T. Mikulska, (kontynuacja podręcznika z kl. II).

 

WSiPREA
Technologia gastronomiczna „Sporządzanie i ekspedycja potraw i napojów” cz. 2, „Technologia gastronomiczna”    A. Kmiołek.

 

WSiP
Język angielski zawodowy “Cooking” ,  Virginia Evans, Jenny Dodey, Ryan Hayley

 

wyd. Exspres Publishing
Zasady żywienia „Zasady żywienia”, cz. II, D. Czerwińska .

 

WSiP/REA
Organizacja produkcji gastronomicznej

 

„Organizacja produkcji gastronomicznej”, kwalifikacja T.15, Anna Kmiołek. WSiP
Usługi gastronomiczne

 

„Usługi gastronomiczne”, kwalifikacja T.15, Anna Kmiołek. WSiP
Religia „Świadczę o Jezusie wobec drugiego człowieka”, R. Strus Gaudium, Lublin 2015

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                                    klasa IV

Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych 2019/2020

 

Obowiązkowe zajęcia

edukacyjne

Klasa IV Wydawnictwo
Język polski  „Przeszłość to dziś”,  E. Paczoska

Jacek Kopciński

STENTOR
Język angielski

Zakres roz.

 

Repetytorium maturalne, M. Umińska, B.Hastings, D. Chandler

 

Pearson
Język niemiecki „Infos 2B, Brgit Sekulski, Nina Drabich, Tomasz Gajownik PEARSON
Historia i społeczeństwo Historia i społeczeństwo . „Rządzący i rządzeni”’Wojna                i wojskowość”, M.Monko    , O.Pytlińska,  A.Wyroda WsiP
Matematyka Podręcznik do matematyki dla szkół ponadgimnazjalnych, kształcenie ogólne w zakresie  podstawowym”, cz. III ,  M. Antek, K.Belka, P. Grabowski,   „ Prosto do matury”

 

Nowa Era
Geografia „Oblicza geografii „– zakres podstawowy, R.Uliszak, K. Wiedermann Nowa Era
Chemia roz. To jest chemia 2. Chemia organiczna. Podręcznik dla liceum i technikum-  zakres rozszerzony

M. Litwin, Sz.Styka-Wlazło, J. Szymańska,

Nowa Era
Zasady żywienia „Zasady żywienia” cz.II Dorota Czerwińska REA
Religia „Świadczę o Jezusie w rodzinie „ W. Galant, R. Strus Gaudium, Lublin 2014

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                   

                      Po gimnazjum                       

                             klasa I                                                                                                TECHNIKUM ROLNICZEGO 314207                                                                        2019/2020                                     

obowiązkowe zajęcia

edukacyjne

Tytuł, autor Wydawnictwo
Język polski  „Przeszłość do dziś” kl. I , cz. I

Zakres podstawowy- do nowej podst. Progr. K. Mrowcewicz

STENTOR
Język angielski

 

Matura Focus 2, Sue Kay,  Jones Vaughan, Brayshaw Daniel PEARSON
Język niemiecki „Infos 1” Cezary Senysko, Brigit Sekulski, Nina Drabich, Tomasz Gajownik; podręcznik z ćwiczeniami PEARSON
Historia „Poznać przeszłość. Wiek XX”; Zakres podstawowy; S. Roszak,   J. Kłaczkow

 

Nowa Era
WOS

 

„ W centrum uwagi”- Arkadiusz Janicki- zakres podstawowy Nowa Era
geografia „Oblicza geografii” –  zakres podstawowy, R. Uliszak , K. Wiedermann Nowa Era
Matematyka

 

Matematyka 1. Podręcznik dla szkół ponadgimnazjalnych. Zakres podstawowy i rozszerzony. Wojciech Babiański, Lech Chańko ,  Dorota Pączek Nowa Era
Fizyka „Odkryć fizykę” zakres podstawowy M. Braun, W. Śliwa Nowa Era
Chemia „To jest chemia ”- zakres podstawowy, R. Hassa, A. Mrzigod, J. Mrzigod Nowa Era
Biologia Biologia 2012 „Odkrywamy  na nowo” –zakres podstawowy,    B. Jakubiak, R. Szymańska OPERON
Wiedza o kulturze „Spotkania z kulturą” Monika Bokiniec, Barbara Forysiewicz

 

Nowa Era
Geografia „Oblicza geografii”- zakres podstawowy, R.Uliszak, K.Wiedermann Nowa Era
Podstawy przedsiębiorczości Podstawy przedsiębiorczości seria „Odkrywamy na nowo”,         J. Korba, Z. Smutek OPERON
Informatyka „Informatyka   ” poziom podstawowy – G.Kobe

 

MIGRA
Edukacja dla bezpieczeństwa  „Żyję i działam bezpiecznie” podręcznik + ćwiczenie , Jarosław Słoma Nowa ERA
Technika w rolnictwie „Technika w rolnictwie” cz. 1, A. Kulka REA
Produkcja roślinna Rolnictwo „ Produkcja roślinna” Środowisko i podstawy agrotechniki. Część IV T. Witold Grzebisz

 

Hortpres
Produkcja zwierzęca „Prowadzenie produkcji zwierzęcej” Część 1, podręcznik do nauki zawodu: technik rolnik , technik agrobiznesu, rolnik. D. Banaszewska, A. Charuta, A. Janocha, G. Niedziałek, A. Wysokińska. WsiP
Wychowanie do życia w rodzinie „Wędrując ku dorosłości” podręcznik i ćwiczenia. T. Król, M.Ryś RUBIKON
Religia „Świadczę o Jezusie w Kościele” W. Galant, R.Strus Gaudium

 

 

 

klasa II

TECHNIKUM ROLNICZEGO  2019/2020

Obowiązkowe zajęcia

edukacyjne

Tytuł, autor Wydawnictwo
Język polski  „Przeszłość to dziś” , kl. I, cz.II.  Zakres podstawowy do nowej podst. Progr. A.Nawarecki, D. Siwicka STENTOR
Język angielski

 

Matura Focus  S.Kay, V.Jones, D.Brayshaw,   ( kontynuacja     w I sem.) Pearson
Język niemiecki „Infos 1, Infos 2  Cezary Senysko, Brigit Sekulski, Nina Drabich, Tomasz Gajownik; podręcznik z ćwiczeniami;

 

Pearson
Matematyka  Matematyka 2- zakres rozszerzony- Wojciech Babiański, Lech Chańko, Joanna Czarnowska, Grzegorz Janocha Nowa Era
Historia i społeczeństwo Historia i społeczeństwo, Ojczysty Panteon i ojczyste spory. M. Morkawicz, O. Pytlińska, A.Wyroda WsiP
Geografia „Oblicza geografii „– zakres podstawowy, R. Uliszak , K. Wiedermann Nowa Era
Biologia zakres rozszerzony „Odkrywamy na nowo” -zakres rozszerzony, D. Kaczmarek, M. Pengal Operon
Produkcja roślinna Rolnictwo „ Produkcja roślinna” Środowisko i podstawy agrotechniki. Część III i  V,  T. Witold Grzebisz HORTPRES
Produkcja zwierzęca     „Prowadzenie produkcji zwierzęcej” Część 1 i 2, podręcznik do nauki zawodu: technik rolnik , technik agrobiznesu, rolnik.

D. Banaszewska, A. Charuta,A. Janocha.                                   G. Niedziałek, A. Wysokińska

 

WSiP
Działalność gospodarcza               w produkcji rolniczej Prowadzenie działalności gospodarczej, Teresa Gorzelany, Wiesława Aue WSiP
Przepisy ruchu drogowego

 

Podręcznik –kierowca kat. B

H.Próchniewicz

IMAGE
Technika w rolnictwie „Technika w rolnictwie” , A. Kulka.

 

REA
Religia

 

„Świadczę o Jezusie w świecie” W. Galant, R. Strus

 

Gaudium

 

 

 

 

 

 

 

 klasa III

TECHNIKUM ROLNICZEGO   2019/2020

obowiązkowe zajęcia edukacyjne Tytuł, autor, wydawnictwo Program
Język polski „Przeszłość to dziś”    cz. I ,  zakres podstawowy do nowej podst. Programowej, E. Paczoska STENTOR
Język angielski

rozsz.

Matura Focus 3,  Kay Sue,  Jones .Vaughan, Brayshaw Daniel . Pearson
Język niemiecki „Infos 2A” , B.Sekulski, N.Drabich,T.Gajownik

 

PEARSON
Historia i społeczeństwo Ojczysty Panteon i ojczyste spory,  cz.1 i cz. 2 „Europa          i świat” Rządzący i rządzeni” Marcin Markowicz, Olga Pytlińska, Agata Wyroda, WSiP
Matematyka  Podręcznik do matematyki dla szkół ponadgimnazjalnych, kształcenie ogólne w zakresie  podstawowym”, cz. II , Wydawnictwo Nowa Era.  M. Antek, K.Belka, P. Grabowski,     „ Prosto do matury”

 

Nowa Era
Geografia „Oblicza geografii” – zakres podstawowy, R. Uliszak , K. Wiedermann Nowa Era
 

Biologia –zakres rozsz.

 

 „Odkrywamy na nowo” 2- tom 2- zakres rozsz.  Operon 2013. Autor: D.Kaczmarek,

 

OPERON
Produkcja roślinna Rolnictwo „ Produkcja roślinna” Środowisko i podstawy agrotechniki. Część  VI T. Witold Grzebisz

 

Hortpress
Produkcja zwierzęca Teresa Nałęcz – Tarwacka

PRODUKCJA ZWIERZĘCA cz.III

 

Hortpres
Technika w rolnictwie  

„Technika w rolnictwie”, cz.II, A. Kulka

 

REA
Działalność gospodarcza w produkcji rolniczej „Prowadzenie działalności gospodarczej”

T. Gorzelany, W.Aue

 

WSiP
Język angielski                w rolnictwie

 

“Agriculture”  Career Paths, (kl. II, III), Nell  O Sullivan, James D. Libbin Express Publishing
Religia „Świadczę o Jezusie wobec drugiego człowieka” R. Strus

 

Gaudium

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 klasa IV

Technikum  Rolnicze  2019/2020

 

Obowiązkowe zajęcia

edukacyjne

Klasa IV Wydawnictwo
Język polski  „Przeszłość to dziś”,  E. Paczoska,

Jacek Kopciński

STENTOR
Język angielski

Zakres roz.

Repetytorium maturalne, M. Umińska, B.Hastings, D. Chandler

 

Pearson
Język niemiecki „Infos 2B, Brgit Sekulski, Nina Drabich, Tomasz Gajownik PEARSON
Historia                              i społeczeństwo Historia i społeczeństwo . „Rządzący i rządzeni”’Wojna               i wojskowość”, M.Mońko,O. Pytlińska, A. Wyroda . WsiP
Matematyka Podręcznik do matematyki dla szkół ponadgimnazjalnych, kształcenie ogólne w zakresie  podstawowym”, cz. III ,  M. Antek, K.Belka, P. Grabowski,   „ Prosto do matury”

 

Nowa Era
Geografia „Oblicza geografii” – zakres podstawowy, R. Uliszak , K. Wiedermann Nowa Era
Biologia rozszerzona Biologia rozszerzona „Odkrywamy na nowo” I,II,III

D. Kaczmarek, H.Pengal

OPERON
Działalność gospodarcza w produkcji rolniczej „Prowadzenie działalności gospodarczej”

T.Gorzelany, W. Aue

WsiP
Religia „Świadczę o Jezusie w rodzinie „ W. Galant, R. Strus Gaudium

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 klasa IV

Technikum  Rolnicze  2019/2020

 

Obowiązkowe zajęcia

edukacyjne

Klasa IV Wydawnictwo
Język polski  „Przeszłość to dziś”,  E. Paczoska,

Jacek Kopciński

STENTOR
Język angielski

Zakres roz.

Repetytorium maturalne, M. Umińska, B.Hastings, D. Chandler

 

Pearson
Język niemiecki „Infos 2B, Brgit Sekulski, Nina Drabich, Tomasz Gajownik PEARSON
Historia                              i społeczeństwo Historia i społeczeństwo . „Rządzący i rządzeni”’Wojna               i wojskowość”, M.Mońko,O. Pytlińska, A. Wyroda . WsiP
Matematyka Podręcznik do matematyki dla szkół ponadgimnazjalnych, kształcenie ogólne w zakresie  podstawowym”, cz. III ,  M. Antek, K.Belka, P. Grabowski,   „ Prosto do matury”

 

Nowa Era
Geografia „Oblicza geografii” – zakres podstawowy, R. Uliszak , K. Wiedermann Nowa Era
Biologia rozszerzona Biologia rozszerzona „Odkrywamy na nowo” I,II,III

D. Kaczmarek, H.Pengal

OPERON
Działalność gospodarcza w produkcji rolniczej „Prowadzenie działalności gospodarczej”

T.Gorzelany, W. Aue

WsiP
Religia „Świadczę o Jezusie w rodzinie „ W. Galant, R. Strus Gaudium

 

 

 

 

Wykaz podręczników w roku szkolnym 2019/2020 po SP

Wykaz podręczników po szkole podstawowej 2019/2020

Klasa I Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych

 

 

L.p.

 

Przedmiot

 

Tytuł podręcznika

 

Autor

 

Wydawnictwo

1. Religia „Żyję Twoją miłością” P.Mąkosa Gaudium
2. Język polski „Ponad słowami” M.Chmiel, A.Cisowska, J.Kościerzyńska, H.Kusy, A.Wróblewska Nowa Era
3. Język angielski „Fokus 2 Second Editio A2+/B1” Student’s Book S.Kay, V.Jones,                 D. Brayshaw, M.Inglot, B.Michalowski, B.Trapnell,D.Russell Pearson
4. Język niemiecki ± trends ,  Podręcznik do języka niemieckiego dla liceów i technikum A.Życka, E.Kościelniak-Walewska, A.Ckristian KÖrber Nowa Era
5. Plastyka “Spotkanie ze sztuką”- podręcznik dla LO        i technikum N.Mrozkowiak,                M. Ibczyńska-Budziak Nowa Era
6. Historia „Poznać przeszłość” – zakres podstawowy M.Pawlak, A.Szweda Nowa Era
7. Geografia „Oblicza geografii” R.Malarz, M.Więckowski Nowa Era
8. Biologia „Biologia na czasie” część 1 zakres podstawowy A.Helmin,

J. Holeczek

Nowa Era
9. Chemia „To jest chemia 1” – zakres podstawowy R.Hassa, A.Mrzigod, J.Mrzigod Nowa Era
10. Fizyka „Odkryć fizykę” dla kl. 1 liceum ogólnokształcącego i technikum. Zakres podstawowy M.Braun, W.Śliwa Nowa Era
11. Matematyka „Matematyka 1” Podręcznik dla klasy 1 liceum ogólnokształcącego i technikum. Zakres podstawowy W.Babiański, L.Chańko, D.Pączek, K.Wej Nowa Era
12. Informatyka „Informatyka na czasie” J.Mazur, P.Perekietka, Z.Talaga,

I.S.Wierzbicki

Nowa Era
13. Edukacja dla bezpieczeństwa „Żyję i działam bezpiecznie” Jarosław Słoma Nowa Era
14. Bezpieczeństwo i higiena pracy w gastronomii „Wyposażenie i zasady bezpieczeństwa w gastronomii” Tom I A.Kasperek, M.Kondratowicz WSiP
15. Technologia gastronomiczna „Sporządzanie i ekspedycja potraw i napojów” technologia gastronomiczna część 1 i 2 Anna Kmiołek WSiP
16. Towaroznawstwo „Sporządzanie napojów i potraw. Towaroznawstwo i przechowywanie żywności.” Anna Kmiołek WSiP
17. Język angielski zawodowy „Cooking”Career Paths Virginia Evans, Jenny Dooley, Ryan Hayley Express Publishing

 

 

 

 

 

Wykaz podręczników po szkole podstawowej 2019/2020

Klasa I Technikum Rolnicze

 

 

 

L.p.

 

Przedmiot

 

Tytuł podręcznika

 

Autor

 

Wydawnictwo

1. Religia „Żyję Twoją miłością” P.Mąkosa Gaudium
2. Język polski „Ponad słowami” M.Chmiel, A.Cisowska, J.Kościerzyńska, H.Kusy, A.Wróblewska Nowa Era
3. Język angielski „Fokus 2 Second Editio A2+/B1” Student’s Book S.Kay, V.Jones, D. Brayshaw, M.Inglot, B.Michalowski, B.Trapnell,D.Russell

 

Pearson
4. Język niemiecki ± trends ,  Podręcznik do języka niemieckiego dla liceów i technikum A.Życka, E.Kościelniak-Walewska, A.Ckristian KÖrber Nowa Era
5. Plastyka “Spotkanie ze sztuką”- podręcznik dla LO        i technikum N.Mrozkowiak,           M. Ibczyńska-Budziak Nowa Era
6. Historia „Poznać przeszłość” – zakres podstawowy M.Pawlak, A.Szweda Nowa Era
7. Geografia „Oblicza geografii” R.Malarz, M.Więckowski Nowa Era
8. Biologia „Biologia na czasie” część 1 zakres podstawowy A.Helmin,

J. Holeczek

Nowa Era
9. Chemia „To jest chemia 1” – zakres podstawowy R.Hassa, A.Mrzigod, J.Mrzigod Nowa Era
10. Fizyka „Odkryć fizykę” dla kl. 1 liceum ogólnokształcącego i technikum. Zakres podstawowy M.Braun, W.Śliwa Nowa Era
11. Matematyka „Matematyka 1” Podręcznik dla klasy 1 liceum ogólnokształcącego i technikum. Zakres podstawowy W.Babiański, L.Chańko, D.Pączek, K.Wej Nowa Era
12. Informatyka „Informatyka na czasie” J.Mazur, P.Perekietka, Z.Talaga,

I.S.Wierzbicki

Nowa Era
13. Edukacja dla bezpieczeństwa „Żyję i działam bezpiecznie” Jarosław Słoma Nowa Era
14. Produkcja roślinna Rolnictwo „Produkcja roślinna” Środowisko i podstawy agrotechniki. Część IV W.Grzebisz Hortpress
15. Produkcja zwierzęca „Prowadzenie produkcji zwierzęcej” część 1 Banaszewska, A.Charuta, A.Janocha, G.Niedziałek, A.Wysokińska WSiP
16. Technika w rolnictwie „Technika w rolnictwie” część 1 A.Kulka REA